Avagy hogyan tedd meg autóddal mindazt, amit senki sem merne, vagy javasolna...

2017. december 05. 19:20 - pdenes

Erre tuti, hogy minden FTOm rá fog menni...

Igen, egy gyenge szóvicc, ennyire futotta... :D 

Na de a lényegre térve. Mint azt korábban írtam realizálnom kellett, hogy további súlyos százezreket már nem érdemes elkölteni a meglévő autóra. Ebből adódik, akkor másik autó kell.

Viszont volt pár szempont, amiből nem voltam hajlandó engedni:

  • Legyen 90-es évekbeli, vagy annál újabb
  • Legyen Japán
  • Legyen benne akarat.. többre vágyom egy 90-110 LE-s autónál
  • Legyen olyan formavilága, ami egyedi és bármikor visszanézek rá a parkolóban, mosolyt csal az arcomra
  • Legyen megfizethető, és fenntartása se legyen a valóságtól teljes mértékben elrugaszkodott

 

Nem is kellett túl sokat agyalnom a megfejtésen, hiszen gyakorlatilag teljesen kézenfekvő volt, melyik modell az, ami a felsorolt pontoknak gyakorlatilag tökéletesen megfelel...ééésigeen, a Mitsubishi méltatlanul elfeledett kis csodája, az FTO!


Képtalálat a következőre: „mitsubishi fto”

Őszintén mondom nem tudok rájönni miért ennyire népszerűtlen ez a modell, tényleg csak a nagyon elvakult autóbuzik ismerik fel az utcán meglátva, és csak ők tudják, hogy nem, nem egy UFO jött vele...
Pedig szerintem az adottságaival nincsen gond. Jó, igen, a forma nem megszokott, nem is mondanám teljes határozottsággal, hogy SZÉP, de bárki bármit mondd, kellemes a szemnek. Én imádom azt a nagy terjedelmes seggét a lecsapott csomagtér ajtóval, a furi formájú lámpákkal, és a kis szolíd mélygravírozott FTO felirat a lökösben...engem megvett! Profilból szexi kupé forma, szemből kicsit ártatlanabb tekintet, de azok a lámpák..a brutál széles sárvédők.. nem lehet nem szeretni. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy aki gyerekkorának jó részét Gran Turismo-zással töltötte, az aztán tuti nem tud csak úgy elmenni emellett az autó mellett. Bemásolgathatnék mindenféle érdekes paramétert az autóról, hogy okosabbnak tűnjek,de ezt most kihagyom, akit érdekel milyen verziók léteztek az autóból, mikor gyártották, stb, az kattanjon ide.

Van egyébként egy olyan beteges berögződésem is, hogy szeretem az egyedi, ritka dolgokat, így számomra az is egy plusz vonzerő, hogy tényleg az emberek 90%-a az utcán meglátva azt sem tudja eszik-e vagy isszák ezt a jószágot. Ehhez nyilván nagyban hozzájárul az is, hogy valószínűleg az itthon fellelhető példányszám maximum 2 számjeggyel leírható, de mivel elmebeteg vagyok, nekem ez is bejön :) 

Ritka típusról lévén szó, rögtön felmerül a szokásos aggály:
Háehhö bittoho nemkapolalkatrészethe!



Utána kérdeztem, és például a motor nagy része, futómű elemek, stb a többi népszerűbb modellnek (Carisma, Eclipse, Space Star) hála elérhető hozzá, akár a Zunixból is..

A típus specifikus dolgok, mint például beltér elemek, karosszéria elemek, lámpák stb. okozhatnak fejtörést, de egyébként ezekkel sincs olyan nagy gond, az Ebay tele van FTO alkatrészekkel, és komplett autó bontásokkal, amennyire néztem az árak sem elszálltak (példának okáért ajtókárpit 7e Ft, egy pár hátsó lámpa 16e Ft), szóval ha veszi a fáradtságot az ember beszerezhető igazából minden. 

Az egyetlen rossz hír, hogy mivel Japán belpiacos modellről beszélünk, csak jobb kormányos kivitel létezik belőle, és a legtöbb Tiptronic váltóval szerelt, ritkább a Manuális. Az én szívemhez egy fehér színű, 2L-es Mivec motorral, manuális váltóval szerelt tetőablakos, facelift előtti modell állna legközelebb, de erre vajmi kevés esélyem van. De van már kiszemelt, ezt fogom részletezni a következő postban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lancerturbo.blog.hu/api/trackback/id/tr1713441263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Avagy hogyan tedd meg autóddal mindazt, amit senki sem merne, vagy javasolna...
süti beállítások módosítása